Čeprav je letos bolj malo snega in se zdi, da na pravo zimo še čakamo, je zima pravzaprav ravno na vrhuncu. Zato ni čudno, da so se naši učenci  pomerili v tekmovanju, v alpskem smučanju, se ponosno borili v vijuganju med modrimi in rdečimi količki.

Področno tekmovanje v alpskem smučanju se je odvijalo v Kranjski Gori 7. 2. 2017, z znatno podporo sonca in dobre volje. Slabe volje ne bi moglo skriti niti oblačno vreme, so se pa vsi strinjali, da je bilo bolje, da ni deževalo ali snežilo. Mladi tekmovalci so se zagnano in neustrašno poganjali po belih strminah in poskušali preseči sami sebe. Zimske radosti so že same po sebi užitek, ko pa se temu pridruži še želja po tekmovanju, je vse toliko lepše.

Enej Strah je najprej dosegel najboljši čas na medobčinskem tekmovanju. Čeprav je bil eden najmlajših tekmovalcev nasploh, je dobesedno blestel. Dosegel je odličen rezultat saj je imel  najboljši čas med tremi občinami Novo Mesto, Grosuplje in Ljubljana.

Prav tako je bil eden najmlajših tekmovalcev Mark Strah, ki je zastopal našo šolo, več kot odlično. Uspelo mu je kar zmagati v svoji kategoriji, skupno pa je zasedel 5. mesto in se tako uvrstil v finale, kar je neverjetno dosežek, glede na njegovo starost.

Smolo pa je imela Katarina Grm, ki se je borila enako zavzeto in uspešno, kakor omenjena naša mlada fanta. Ko smo vsi navdušeni navijali, kako dobro je izpeljala progo, se ji je tik pred ciljem nesrečno odpela smučka in je odstopila v predzadnjih vratcih. Ni potrebno omeniti, kako veliko je bilo razočaranje nad njeno veliko smolo. Ampak s spodbudo, da za vsakim dežjem posije sonce, bomo za njo navijali v prihodnjih tekmah.

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Alenka Leskovar

Dostopnost