SIMBIOZA ŠOLA IN SIMBIOZA GIBA

Na OŠ Dobrepolje bomo v  tekočem šolskem letu izvajali različne oblike medgeneracijskega druženja. V medgeneracijsko druženje bodo bili vključeni učenci od 1. do 9. razreda.

V okviru Simbioze bomo sodelovali tudi pri Simbiozi Giba, ki že več let povezuje Slovenijo z gibanjem. Gre za vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja, rekreacije, športa, telesne kulture in medgeneracijskega sodelovanja. Cilj je združiti in povezati vse generacije, spletati nova prijateljstva in se gibati. V tednu med 14. in 21. oktobrom bomo izvajali dejavnosti medgeneracijskega gibanja in povezovanja – folkloro in telovadbo skupaj z babicami in dedki. Učenci krožkov, namenjenih gibanju in zdravemu načinu življenja, bodo h gibalnim aktivnostim povabili svoje babice in dedke.

Na šoli bomo imeli tudi pohod, na katerega bodo vabljeni babice in dedki. Pohod, ki se ga udeležijo babice in dedki, bo tako kot preteklo leto organiziran tudi na PŠ Struge.

Učenci bodo pod vodstvom učiteljic obiskovali stanovalce Zavoda svete Terezije, kjer se jim bodo predstavili z glasbenimi točkami, predstavami, jim brali in se družili z njimi. Stanovalce Zavoda svete Terezije bodo že tradicionalno obiskali tudi učenci PŠ Struge.

Na šoli bomo imeli za učence 6. razredov dan posvečen žgancem, kjer že vrsto let sodelujemo z gospema Nado Lunder in Ivanko Zrnec. V okviru tega dne dejavnosti bodo učenci spoznali celotno pot od »njive do mize« ter pripravili 3 vrste žgancev (koruzne s cvrtjem, krompirjeve s kislim zeljem in ajdove z vege zaseko). Z žganci se bomo predstavili na sejmu Altermed v Celju. Glavni cilj te dejavnosti je prenašanje znanja in tradicije na mlajše generacije in druženje s starejšimi, ki so bogat vir znanja in informacij ter polni življenjskih modrosti.

Na PŠ Struge bodo imeli že tradicionalne medgeneracijske adventne delavnice, kjer otroci skupaj z babicami in dedki v prijetnem vzdušju ustvarjajo adventne venčke.

Koordinatorica: Ema Zajc

Dostopnost