Na naši šoli smo ponovno pripravili božično-novoletno prireditev, na kateri tako kot vsako leto sodelujejo naši otroci in njihovi mentorji. Prav tako ob tej priložnosti počastimo našo domovino ob prazniku samostojnosti in enotnosti.

     Klara in Tjaša, naši voditeljici, sta prireditev začeli z zgodbo o bornem hlevčku, ki je imel skrito željo, da bi nekoč vanj vstopil kakšen veličasten in pomemben Človek. Tudi mi smo si želeli, da bi v naš hram modrosti prišlo veliko ljudi, saj čeprav smo majhna šola z malo učenci, znamo pripraviti bogat program. Želja se nam je uresničila …

   Prireditev se je začela s točko pod mentorstvom učiteljice Alenke Leskovar. Njeni spretni telovadci so prikazali spretnosti, ki so marsikomu vzele dih. Sledil je splet ljudskih plesov in pesmi z igrami, ki so se jih igrali nekoč. V njem so se pod mentorstvom učiteljice Karmen Kljun in učiteljice Mojce Pugelj predstavili naši najmlajši. Da znamo na naši šoli tudi odlično peti, so dokazali učenci PZ pod vodstvom učiteljice Valentine Ugovšek. Pod mentorstvom učiteljice Andreje Polzelnik Marolt so se v dramski igri Prav poseben božič predstavili učenci dramskega krožka. Letos se je našemu vabilu odzval tudi moški pevski zbor, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Sledilo je plesno presenečenje, ki ga je skupaj z otroki »naštudiral« Denis Vučak. Da v struški dolini ne manjka dobrih pevcev, so nam še enkrat dokazala dekleta iz 8. in 9. r.

     Za prav poseben zaključek prireditve sta poskrbela Katarina in Luka, mamica in sin, ki sta zapela pesem o srčecu. Marsikomu je ob njunem petju pritekla solza … Hvala učiteljici Valentini za spremljavo na klavirju.

     Učenci 8. in 9. razreda so letos spet pripravili srečelov pod budnim očesom učiteljice Barbare Blatnik. Hvala, da ste podprli njihovo pripravo na valeto.

     Prireditev smo zaključili z razstavo izdelkov naših učencev in s slastnim pecivom. Dragi otroci, zahvaljujem se vam, da ste ponovno dokazali, da s skupnimi močmi lahko pripravimo lepo prireditev. V novem letu vam želim, da tudi kadar dežuje, ostanete sončki, ki čez deževno nebo vedno narišejo mavrico.

 

Karmen Kljun, učiteljica

Dostopnost