V okviru vseslovenskega »Eko projekta« smo v začetku meseca maja v vrtcu Ringaraja poskrbeli za zunanjo urejenost našega vrtca in si obogatili cvetlični kotiček na zunanji terasi vrtca.

Z zasaditvijo cvetličnih korit želimo otrokom privzgojiti pozitiven odnos in skrb do žive narave ter ustvariti prijetno okolje za celoten kraj. Z velikim veseljem so se na prošnjo odzvali  in nam pomagali v vrtnariji Kamelija iz Podgore in cvetličarni Lilija iz Vidma ter nam velikodušno podarili sadike enoletnih cvetlic in nas z vzpodbudnimi besedami nagovorili k skrbi zanj. Vrtnariji Kamelija in cvetličarni Lilija smo hvaležni ker jim ni vseeno za urejenost našega okolja in vzgojo otrok v vrtnarskem duhu, zato se jim za poklonjene sadike iskreno zahvaljujemo.

Strokovne delavke smo skupaj z otroki sadike posadili, pri čemer so otroci ves čas aktivno sodelovali. Razvijali so spretnosti in sposobnosti uspešnega vrtnarjenja ter postali pravi mali vrtnarji. V skrbi za skupni cvetlični kotiček si prizadevamo za bogato učno okolje, kjer bodo otroci razvijali pozitiven odnos do rastlin in zanj tudi ustrezno skrbeli. Želimo si in upamo, da nas bodo cvetlice s svojo rastjo in cvetenjem razveseljevale skozi celo poletje ter v nas razvijale občutek zadovoljstva in uspeha.

Eko koordinatorica Andreja Škulj ter otroci in strokovne delavke skupin Polžki, Pikapolonice in Metuljčki

Dostopnost