Maja Marolt, sedmošolka JVIZ OŠ Dobrepolje, je nagrajenka vseslovenskega literarnega natečaja Moja rodna domovina, ki ga je že 9. leto razpisala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja OŠ Vič, po številu učencev (več kot 850) največja slovenska osnovna šola, v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane, ki neguje vrednote slovenske osamosvojitve, pridobljene v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Letos so slovenski osnovnošolci od 6. do 9. razreda, tudi učenci rojaki v zamejstvu v Italiji, na Koroškem v Avstriji in v Porabju na Madžarskem s pisano slovensko besedo na temo Jaz in Slovenija čez 25 let izrazili svoje otroške sanje o lepotah Slovenije, slovenskega jezika, domoljubju in še marsičem drugem, po čemer hrepenijo, kar želijo izboljšati, da bi odraščali v medsebojnem spoštovanju in za človeka prijaznem okolju.

Maja je začutila, da je domoljubna čustva najpristneje mogoče izraziti s poezijo, in prepričala je tričlansko strokovno literarno ocenjevalno komisijo  ter štiričlansko komisijo Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane. Za izvirno pesemsko besedilo Maji iskreno čestitamo.

Ema Sevšek, mentorica

 

Dostopnost