LITERARNI NATEČAJ »NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS«

V letošnjem šolskem letu je bil objavljen razpis za pripravo literarnih in likovnih izdelkov na temo »Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas« za vrtce in osnovne šole. Šestošolci in sedmošolci naše šole so se nanj kljub težjim razmeram zaradi pouka na daljavo množično odzvali s pisanjem besedil o varnosti kurjenja ognja med počitnicami. Oddanih je bilo kar 60 besedil, saj ni bilo omejitve, kajti dragocen je vsak zapis o tako življenjsko pomembni tematiki. Med njimi je bilo veliko besedil visoke kakovosti. K tako množični ustvarjalnosti sem učence spodbudila tudi zato, ker naša šola na natečaju z literarnimi prispevki sodeluje že deseto leto.

Zaradi nastalih razmer in ukrepov za zajezitev širjenja COVIDA-19 (prekinjeno varstvo v vrtcih in neizvajanje pouka v šolah) pa se v večini vrtcih in šol na razpis niso odzvali, zato se tudi natečaj ne more zaključiti na predviden način.  Zato so organizatorji sprejeli sklep, da se natečaj »Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas prenese na šolsko leto 2021/2022. Letošnja dela, ki so jih prejeli v ocenjevanje, bodo zato vključili v izbor del v naslednjem šolskem letu.

Učenci si zaslužijo posebno pohvalo in čestitke za ustvarjalno pisanje v teh spremenjenih razmerah. Kako bodo besedila prepričala ocenjevalno komisijo, pa bomo torej izvedeli naslednje šolsko leto.

Mentorica Ema Sevšek

Videm, 17. 2. 2021

Dostopnost