Druženja z dedki in babicami majo prav poseben čar. Otroci so srečni, ko se stisnejo v objem starih staršev. Ti objemi….so tisti, ki zdravijo, za tiste, ki jih dajejo in za tiste, ki jih prejemajo. Vse skupaj nas delajo srečne.

Martina Pugelj

Babice in dedke smo z otroki povabili z namenom, da si podarimo čas, objem, dotik, poljubček, nasmeh….vse kar ne moremo kupiti z denarjem, nas pa razveseljuje, bogati in nas dela srečne.

Takoj po zajtrku so nas stari starši pričakali pred igralnico in otroci so že nestrpno kukali skozi okno in nestrpno pričakovali, da se stisnejo v objem. S skupnimi močmi smo se oblekli in obuli, ter se peš odpravili v knjižnico. Tam nas je pričakala knjižničarka Jasmina. Pripravila nam je pravljično urico na zanimiv način, kamišibaj. Lepo je bilo gledati sijoče oči otrok, ki so spremljali dogajanje v toplih naročjih svojih babic in dedkov. In lepo je bilo gledati ponosne in zadovoljne babice in dedke. Za konec prijetnega druženja smo skupaj zapeli in zaplesali ter se polni lepih vtisov poslovili.

Vrnili smo se v vrtec in stare starše povabili še v igralnico, da se skupaj s svojimi vnučki  poigrajo. Koliko energije, dobre volje in veselja je bilo čutiti….sestavljali so kocke, kuhali, se skrivali, pestovali dojenčke, se preprosto smejali in zabavali. Prišel je čas, ko se je bilo potrebno posloviti. Objem, poljubček in se vidimo kmalu.

Babice in dedki hvala. Se že veselimo naslednjega skupnega druženja.

Dostopnost