Učenka Sara Blatnik je zmagala na Mednarodni kiparski koloniji mladih v Črnomlju. Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj in Osnovna šola Loka Črnomelj sta organizirala že 10. Mednarodno kiparsko kolonijo mladih Črnomelj. Kolonija je potekala od četrtka, 16. 2. 2017, do petka, 17. februarja 2017, na Osnovni šoli Loka Črnomelj.

Na njej je sodelovalo 49 mladih kiparjev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Mladi so ustvarjali na temo “ELEGANCA” v delavnicah Instalacija, Siporeks, Montažna plastika, Keramika in Les.

Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj spodbuja ustvarjalnost mladih na kiparskem področju. Osnovni koncept kolonije je ustvarjalno druženje in spoznavanje nadarjenih mladih likovnikov širšega geografskega področja z namenom pridobivanja kakovostnih kiparskih izkušenj.

Naša Sara je bila najboljša v delavnici KERAMIKA in SKUPNA ZMAGOVALKA 10.  Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj.

DSC_0307                                     dav

Strokovna komisija v sestavi: Jožef Vrščaj, akademski kipar, Robert Lozar, akademski slikar in dr. Beatriz Tomšič Čerkez, akademska slikarka, je o Sarini skulpturi, ki jo je poimenovala Prebujenje povedala takole: Ko smo se po pogovoru odločali, se zgodi, da prideta dve likovni deli na približno isto raven, potem se še enkrat usedemo in pogledamo. Ugotovili smo, da je letošnja zmagovalna skulptura izjemna. Tako je dobra narejena, da bi v močni povečavi delovala izjemno, popolnoma zadosti željo po eleganci. Način, kako so izvedene poteze, ta lahkotnost, zbranost pri delu, to je bil razlog, zakaj smo se soglasno odločili, da je to zmagovalni izdelek.

Več informacij lahko najdete na povezavi: http://www.zik-crnomelj.eu/sl/kultura/mednarodna-kiparska-kolonija-mladih/mednarodna-kiparska-kolonija-mladih-2017/nagrajenci/.

Sari čestitamo in želimo še veliko uspehov.

Svetlana Jakimovska Rodić, mentorica

 

Dostopnost