V četrtek, 12. 10. 2017, je učence 8. razreda obiskal ameriški diplomat, captain Jonathan Tyler McAnally.  Gospod McAnally je zaposlen v ameriški vojski zato je prišel na obisk oblečen v uniformi. V tem času dela na ameriški ambasadi v Ljubljani in prav zato je na začetku povedal  kar veliko informacij o njej. Razložil je, da ameriška ambasada predstavlja Ameriko v Sloveniji na področjih diplomacije, gospodarskega razvoja in sodelovanja, svetovalnih služb (potni listi in vize) ter sodelovanja pri vojaških programih. Predstavil je ameriškega ambasadorja v Sloveniji in delo 30 ameriških diplomatov ter 50 slovenskih diplomatov, ki delajo na ameriški ambasadi.

V nadaljevanju je povedal nekaj več o Združenih državah Amerike (Ameriki) in Američanih ter svoji družini, ženi in dveh otrocih. Nato je tudi primerjal obe državi, kjer je še posebej izpostavil družinski avto, ki je v Ameriki večji, nogomet in druženje ob kavi. V Sloveniji mu je zelo všeč, ker si ljudje vzamemo čas za kavo in posedimo ob kavi tudi eno uro ali več, medtem ko v Ameriki tudi kavo spijejo kar v avtu – Starbucks Coffee.

Na koncu je predstavil še svoj rojstni kraj Jackson v zvezni državi Tennessee, svojo družino in poklic.

Učenci so na koncu predstavitve postavili veliko različnih vprašanj, med katerimi niso manjkala vprašanja o ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, odnosu Amerike z Mehiko in Severno Korejo.

Obisk ameriškega diplomata je popestril pouk angleščine, razvijal govorne sposobnosti učencev in bogatil ter širil obzorja naših učencev.

Slike obiska so objavljene v galeriji.

Helena Erčulj, prof. ang.

 

Dostopnost