Spoštovani starši,

obveščamo vas, da od 26. 6. 2020 do 31. 8. 2020 v vrtcu Ringaraja potekajo  počitniške oblike dela v skladu z letnim delovnim načrtom šolskega leta 2019/20.

V vrtec naj prihajajo samo ZDRAVI OTROCI. V primeru, da opazite, da bi se pri vašem otroku ali pri osebi, ki biva z otrokom v istem gospodinjstvu pojavili znaki/simptomi okužbe, naj otrok ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega zdravnika ali dežurno službo.

Strokovni delavci vrtca Ringaraja opažamo, da nekateri starši ne upoštevajo  higienskih priporočil pri vstopu v vrtec, zato vas ponovno seznanjamo s higienskimi priporočili za NIJZ za vrtce,  za obdobje, ko se v državi  še pojavljajo posamezni primeri okužbe s Covid- 19:

  • prosimo, da si ob vstopu v vrtec redno razkužujete rokein upoštevate priporočila na vhodih,
  • v kolikor je le mogoče, naj v vrtec vstopa samo en starš,
  • v kolikor je mogoče, starši upoštevajte razdaljo 1,5 m, obvezna uporaba maske pri vstopu v vrtec,
  • otroci naj od doma ne prinašajo igrač in knjig,
  • ninice in dude bomo shrani v vrtcuza čas počitka oz. ko jih bo otrok potreboval,
  • do konca šolskega leta bo komunikacija z vzgojiteljico o počutju in bivanju otroka v vrtcu potekala po telefonu ali preko e – pošte,
  • v kolikor bo najbolj mogoče, bodo dejavnosti izpeljane na prostem, zato vas vljudno prosimo za primerno obleko in obutev,
  • vsepovsod v naravi žal na nas prežijo tudi komarji in klopi, ki nam lahko pokvarijo užitek. Škodljivi insekti niso le neprijetni, temveč vse prevečkrat tudi škodljivi. Komarji in klopi v Sloveniji prenašajo bolezni, ki so za nas lahko usodne, prosimo, da poskrbite za učinkovito zaščito otrok.

Želimo vam prijetne počitniške dni, kjerkoli jih boste preživeli. Poskrbite zase in za svojega otroka in skupno ustvarite lepe spomine na počitnice 2020!

In če nam boste od »tam« poslali kakšen počitniški pozdrav, bomo zelo veseli. Z nekaterimi bomo več ali manj tega časa preživeli skupaj v vrtcu.

 Želim vam, da se jeseni zdravi, polni novih moči in lepih spominov spet dobimo v vrtcu.

 

Cvetka Košir,                                                                                      Ivan Grandovec

pomočnica ravnatelja                                                                                 ravnatelj

 

Dostopnost