Dragi učenci, spoštovani starši!

Danes smo že drugič v tem tednu izvedli samotestiranje učencev v šolah. Učenci so k samotestiranju pristopili odgovorno. Na obeh testiranjih ni bilo pozitivnega testa. Ob tem bi se rad zahvalil vsem učiteljem, še posebno na razredni stopnji, ki so z empatijo pristopili do učencev, da je bilo samotestiranje za otroke zanimivo in ga niso doživljali kot stres. Omenim naj, da se je pri nas odločilo za šolanje na daljavo manj kot 4 % naših učencev.

Vse starše, katerih otroci potrebujejo evidenčni list o samotestiranju v glasbeni šoli ali izven šolskih dejavnostih prosim, da spomnite svoje otroke, da evidenčni list prinesejo s  seboj v šolo, ker ga bo učitelj na dan samotestiranja podpisal.

Z ZD Grosuplje so nam sporočili, da se bo tudi za naše učence, ki bodo  pri samotestiranju v šoli imeli pozitiven izvid, odprla posebna vstopna točka za odvzem brisa za učence in dijake v garažni hiši Stožice. Odvzem PCR-brisov bo na tej točki izključno zanje potekal vsak ponedeljek, sredo in petek med 12.00 in 14.00 uro. Za odvzem PCR-brisa se šolarjem ne bo treba naročiti. Učenci, ki bodo po pozitivnem testu v šoli prišli na potrditveni PCR-test, bodo morali imeti pri sebi obvezno osebno in zdravstveno kartico ter primerno zaščiteno testno ploščico (dokazilo o pozitivnem rezultatu HAG). Za predšolske otroke in vse učence ostale dni v tednu pa velja še vedno, da se starši najprej s pediatrom dogovorijo o napotitvi na PCR-test.

V zadnjih dneh, ko število okužb med najmlajšimi in učenci izredno hitro narašča, se je pojavilo tudi vprašanje glede obiskovanja šole ali vrtca za otroka, ki je covid že prebolel, ali pa je bil cepljen. V skladu z odredbo ti otroci lahko obiskujejo vrtec oziroma pouk. Ker pa je sedanja različica seva izredno hitro nalezljiva, bi bilo dobro, da bi tudi ta bratec ali sestrica ostal doma, da ne bi prenesel okužbo v oddelek. Seveda je ta odločitev stvar presoje staršev (kot sem seznanjen, starši, za varstvo takšnega otroka, ne morejo dobiti bolniške odsotnosti).

Spoštovani starši! Rad bi se vam zahvalim, ker s svojimi ravnanji prispevate in pomagate zdravstvenim delavcem, da bodo zmogli pomagati vsem, ki so ali bodo potrebovali njihovo pomoč. Glede ukrepov oblasti nikoli v zgodovini ni bilo popolne enotnosti med državljani, razen v totalitarnih sistemih. Zdi pa se mi prav, da vsak na svoj način pomaga zdravstvu (npr. da z objestnimi vožnjami ne izzivamo nesreč, da pri delu doma ali v službi še bolj upoštevamo navodila varnega dela, da se ne izpostavljamo v ekstremnih športih …).

Hvala zdravstvenim delavcem, ki lajšajo bolečine bolnikom in vsem, ki se z odrekanji trudite, da šole še niso zaprte.

Dragi učenci, v teh jesenskih dneh pazite na svoje zdravje. Po nepotrebnem ne izzivajte prehladna obolenja. Poskrbite za pestro prehrano, ki ji ne sme manjkati sadja in zelenjave.

Vse dobro in ostanimo zdravi!

Ravnatelj: Ivan Grandovec

Dostopnost