Na konferenci je učiteljski zbor ugotovil, da v zadnjem času učenci ne upoštevate navodil lepega vedenja.

Tako se na poti v šolo dogaja da mečete snežne kepe. Ko pridete v šolo ste pogosto zaradi tega mokri. Spomniti vas želim, da kepanje ni primerno, ko greste v šolo, ker lahko sošolec, ki mu je kepa namenjena, skoči s pločnika in lahko nastane huda prometna nesreča.

Prav tako ste se začeli po končanem pouku kepati pred šolo. Zgodilo se je že, da je kepa zadela dedka ali babico, ki je šel po svojega vnuka v vrtec. Ob tem naj vas spomnim na šolska pravila:

  1. Učenci nevozači (Videm) morate po končanem pouku zapustiti šolo brez kepanja ter skakanja po igralih.
  2. Po končani peti šolski uri se učenci oblečejo in gredo brez obiranja takoj na avtobus, ki pelje v Podgoro, Kompolje in Bruhanjo vas. Učenci od 2. do 5. razreda iz Zdenske vasi, Ceste, Predstrug in Ponikev počakate v garderobi. Pet minut pred odhodom avtobusa vam bo povedal dežurni učitelj, da greste na avtobusno postajališče.
  3. Učenci iz Zagorice in Podpeči počakate v garderobi do odhoda avtobusa po šesti uri.
  4. Če želi kdo od učencev oditi med čakanjem na avtobus na Videm, mora prinesti pisno soglasje staršev. Ko se vrne pred šolo, veljajo tudi za njega enaka pravila kot ostale učence. To pa pomeni, da se ne sme po šoli sprehajati v čevljih.
  5. Učenec, ki bo kršil pravila, se bo moral pogovoriti v naslednjih dneh z razrednikom.
  6. Učenci, ki čakate na pouk v glasbeni šoli, lahko takoj zapustite šolo ali pa počakate v garderobi. Pred šolo se ne zadržujte.
  7. Še posebno želim opozoriti učence, ki skačejo čez cesto, ko hočete priti na igralo na hribčku. To igralo je namenjeno le učencem podaljšanega bivanja.
  8. Posebno učenci od 2. do 6. razreda zelo radi tečete po parkirišču. Naj vas ponovno spomnim, da to ni dovoljeno, saj vas lahko zadene avtomobil.

V snežnih dneh, ki prihajajo, vam želim, da ste zelo previdni udeleženci v prometu. Na varnem prostoru si doma s prijatelji privoščite zimskega veselja.

Ravnatelj:

Ivan Grandovec

Dostopnost