Jesen je obdobje, ko se narava zavije v paleto čudovitih barv. In tako, kot je jesen prav poseben letni čas, je tudi za prvošolce in njihove starše bil tretji september prav poseben dan.

Nasmejanih, veselih, radovednih in znanja željnih obrazov so priskakljali skozi velika vrata hiše modrosti, ki ji pravimo šola. Otroke so v šolo pospremili njihovi starši in skupaj z njimi preživeli nepozaben in njim tako pomemben dan.

Še posebej za ta veliki dan, smo v goste povabili vodjo šole, gospo Mojco Pugelj, župana, gospoda Janeza Pavlina, in marljivo čebelico Lili z razigranim trotom Binetom, ki sta prvošolce popeljala v pravljični svet z naslovom Lili in Bine gresta prvič v šolo. Hvala starejšim otrokom, ki so na koncu pogumno zapeli himno o Lili in Binetu. Prijetno druženje smo nadaljevali s sladko tortico in sokom.

Vsem učencem želim igrivo in uspešno šolsko leto, staršem pa veliko potrpežljivosti in pozitivne energije. Bodimo ponosni na svojo šolo, saj majhna šola raste navznoter. V majhni šoli gnezdi veliko srce. Skozi šolska okna sije veselje, v majhni šoli dežujejo nore ideje. Še celo šolski zvonec se smeje. V majhni šoli vsak otrok šteje …

 

Dostopnost