Spoštovani malčki, učenci, zaposleni in starši!

 

Z današnjo prireditvijo ob dnevu samostojnosti in enotnosti obeležujemo več pomembnih dogodkov.

S to prireditvijo, ki je pred božičnimi prazniki, se želimo spomniti tudi na besedi mir in prijateljstvo, ki sta v teh dneh največkrat izrečeni. Vesel sem, da ste bili otroci v vrtcu in učenci v letu 2015 večinoma zelo pridni. Pred nami je praznik samostojnosti in enotnosti. Ta dan nas opominja, da moramo biti med seboj prijatelji ter si pomagati. Vsakdo kdaj zaide v težave. Tedaj je pomembno, da ima ob sebi nekoga, ki mu pove svojo stisko. Dragi učenci! Mislim, da bi vas bilo lahko več, ki bi pomagali sošolcem pri učenju. Hkrati pa je tudi prav, da sošolca, ki morda dela nemir, spomnite, da v naši šoli in vrtcu ni prostora za takšno vedenje.

Dragi otroci in učenci! V teh decembrskih dneh ste bili izjemno pridni, saj v okolici šole niste metali petard. Upam, da boste bili tudi med počitnicami previdni, če jih boste slučajno metali. V prihodnjih dneh vam želim, da se odpočijete od naporov, ki ste jih imeli v prvih štirih mesecih tega šolskega leta. Prepričan sem, da boste staršem pomagali pri pripravi doživetega praznovanja božiča in novega leta. V letu, ki prihaja, vsem želim predvsem veliko strpnosti v naših igralnicah in učilnicah. Leto, ki prihaja, naj bo leto medsebojne pomoči in uspehov, ki se jih s trudom da doseči. Odločite se za manj lenarjenja ob računalnikih in televizorjih. Devetošolcem pa želim pravo odločitev pri izbiri nadaljnjega šolanja ter da ne bi nikoli pozabili na lepe dogodke v našem vrtcu in šoli.

Spoštovane sodelavke in sodelavci! Hvala vam, ki se zavedate, da vrtec in šola nista le ustanovi, ki varujeta in učita. Hvala vam, da z vzgledom in dobrimi projekti naše otroke tudi vzgajate. Znanje hitro zastari, pot, kako priti do znanja in vrednote, ki jih sejemo, pa bodo ostale. Naj vas sporočilo božiča spremlja skozi vse leto. Le če bomo delovali timsko, če se bomo veselili uspeha sodelavca, če se bomo znali pogovarjati, lahko pričakujemo, da bo naše vzgojno in izobraževalno delo dosegalo uspešno žetev. Želim vam, da kljub finančnim rezom, ki se nam obetajo, ne izgubite upanja in v veliko delo, ki ga opravljate z našimi otroki in učenci, še naprej vpletate odločnost, odgovornost, spoštovanje ter veliko srce.

Spoštovani starši! Vaše zanimanje za napredek vaših otrok nas opogumlja, da smo v svetu, kjer je vse več kaosa, na pravi poti. Hvala vam, ker imate svoje otroke radi in od njih zahtevate, da se držijo vrednot, ki omogočajo sobivanje in zdrav razvoj naše družbe.

Spoštovani! Predsednik ustavnega sodišča je na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti dejal “Otresti se moramo hlapčevskega mišljenja in ne iščimo krivcev izven sebe, ne iščimo zunanjih sovražnikov.” Tudi meni se zdi pomembno, da bo vsak od nas prispeval kamenček v mozaik naše šole, našega kraja in naše domovine. Le s pozitivnim pogledom bomo dosegli srečo in zadovoljstvo. Srce, ki je polno sovraštva in zavisti, ne more dajati miru in topline, ki si jo vsi želimo. Naj se ponotranjijo želje, s katerimi smo zasuti v teh dneh, naj pridejo na plan tedaj, ko bomo v dilemah, naj v nas pustijo sled, da bomo ob koncu prihodnjega leta lahko rekli. Dobro leto je za nami.

Videm, 24. 12. 2015

Ravnatelj: Ivan Grandovec

V galeriji si lahko ogledate nekaj slik s prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Dostopnost