Ob slovenskem kulturnem prazniku sem s skupino šestošolk (Lana Virant, Neža Mikiša, Hana Adamič, Ela Zajc, Tija Tomašič, Nika Kastelic, Ana Žnidaršič, Maša Marolt) pripravila recital sodobnih slovenskih pesnikov Toneta Pavčka, Andreja Budala, Tomaža Pengova in Janka Glazerja. Učenke so občuteno deklamirale verze o lepoti življenja, drobnih in bolečih stiskah, ki doletijo slehernega človeka. Najprej v Zavodu sv. Terezije v četrtek, 6. 2. 2020, ko je bilo srečanje s stanovalci doma še posebej prisrčno, saj se vedno znova neskončno razveselijo mladih nastopajočih.

Da smo si pomagali premagovati tremo, smo nastopili kar skupaj. Na začetku sem recitirala pesem Ade Semenič – Adise z naslovom Kaj je kultura, nastopile so učenke, za njimi sem deklamirala pesmi O Vrba, Nezakonska mati, Zdravljica, pesmi nedosegljivega Franceta Prešerna. Kitico, ki je slovenska himna, pa so z mano deklamirali vsi, ki so se prireditve udeležili.

Recital smo na šolski proslavi za predmetno stopnjo ponovile v petek, 7. 2. 2020, učenke pa so same naprej nastopile še za učence in učitelje razredne stopnje.

Učenke so povedale, kako dober občutek je, če nekomu podariš delček kulture, še posebno prijetna izkušnja jih je še dolgo spremljala po nastopu v Zavodu sv. Terezije.

Ema Sevšek

Dostopnost