Ob jutrišnjem Prešernovem dnevu smo se našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu poklonili s kratko prireditvijo v jedilnici osnovne šole.  Prireditev je potekla 2. šolsko uro za učence razredne stopnje in 3. šolsko uro za učence predmetne stopnje in njihove učitelje. Kot se spodobi, se je program začel s slovensko himno, Zdravljico, ki jo je zapel otroški pevski zbor pod vodstvom Petre Jerič. Frida Petelinšek je nato ob 140-letnici rojstva Otona Župančiča doživeto recitirala Sneguljčico, njegovo pravljico v verzih. Učenci 2. razreda so pod vodstvom učiteljice Barbare Režek odpeli dve pesmi, učenci 5. razreda pa so odigrali igrico z naslovom Bobek in barčica.

Prireditev se je zaključila z nastopom najmlajše otroške folklorne skupine OŠ Dobrepolje, ki se je predstavila z odrsko postavitvijo Tepežkanje. Avtorica in vodja folklorne skupine je Martina Prhaj.

Učenci OŠ Dobrepolje so se lepo posvetili slovenskemu kulturnemu prazniku in  prispevali velik delež h kulturnemu doživetju s svojimi sposobnostmi.

Slike so objavljene v spletni galeriji (februar).

Helena Erčulj

Dostopnost