V sredo, 24. 6. 2015, smo učitelji skupaj z učenci organizirali šolsko proslavo ob Dnevu državnosti ter zaključku šolskega leta. Proslava je bila namenjena učencem šole ter drugim obiskovalcem.

Prireditev je bila domovinsko in šolsko obarvana. Po odpeti Slovenski himni, je učence nagovoril g. ravnatelj, Ivan Grandovec, nato pa so se s kratkimi literarnimi odlomki predstavili nekateri učenci naše šole, ki so bili nagrajenci ali udeleženci posameznih literarnih natečajev na domovinske teme. Odlomke svojih, avtorskih, besedil so prebirali Nejc Gvozden, Anže Strnad, Rok Koščak, Jaka Pelc, Ana Grandovec, Barbara Volek in Tia Buščaj. Odlomke je smiselno izbrala učiteljica slovenskega jezika, Ema Sevšek, ki je učence tudi spodbudila k pisanju nagrajenih spisov.

 

Proslavo so popestrile vmesne umetniške točke učencev šole. S tremi pesmimi se je predstavil Otroški pevski zbor matične šole na Vidmu, učenci PŠ Struge so pripravili recitacijo Naša zastava ter s pevskim zborom PŠ Struge zapeli eno pesem, mlajša folklorna skupina, pod mentorstvom Martine Prhaj, se je predstavila z Odrsko postavitvijo Ena, dva, ropota, Mladinski zbor matične šole pa je zapel dve črnski duhovni pesmi ter prvič javno predstavil Himno OŠ Dobrepolje. Vse omenjene pevske zbore vodi zborovodkinja Valentina Ugovšek. Program sta povezovala učenca šestega razreda, Mark Grm in Klara Erčulj.

 

Prireditev je potekala v sproščenem šolskem vzdušju in na primeren ter kulturen način zaključila šolsko leto 2015/2016.

 

Valentina Ugovšek, zborovodkinja zborov in organizatorka proslave

Dostopnost