“POTOVANJE, DOLGO TISOČ MILJ, SE ZAČNE Z ENIM SAMIM KORAKOM.”

  Urška Vidrih je učenka 9. r. PŠ Struge. Že kot majhna punčka je zelo rada imela ure športne umetnosti in ta njena ljubezen je rasla iz leta v leto. Ker na naši šoli nimamo pogojev za kakršnokoli športno udejstvovanje, so jo starši v 5. r. vpisali v AK Špela v Grosuplje. Pod budnim očesom trenerke Špele Dizdarević je Urška napredovala iz leta v leto. Seveda vse to ne bi šlo, če Urška ne bi imela močne volje do dela, pozitivno motivacijo in podporo družine, ki jo vsa ta leta vozi na treninge in tekmovanja ter jo nesebično podpira bodisi moralno bodisi finančno.

 

     Njena velika življenjska vzornica je Maruša Mišmaš, ki ravno tako kot Urška trenira atletiko. Vzornice vidi tudi v Jolandi Batagelj, Brigiti Bukovec in Martini Ratej. Kot njene vzornice si tudi Urška želi, da bi si nekoč ustvarila bogato športno kariero in morda sodelovala na olimpijskih igrah, kar je njen življenjski cilj. Še prej si želi doseči normo za evropske kvalifikacije.

     Urška ve, da bo pot do cilja polna vzponov in padcev, ampak z dobro voljo tako  staršev, trenerke kot učiteljev predvsem pa nje same, ji bo nekoč zagotovo uspelo. Že sedaj se uči usklajevati šolske obveznosti s treningi in tekmovanji, tako da prostega časa skoraj nima. V veliko oporo ji je tudi njena prijateljica Marjanca Meglen, ki ji nesebično stoji ob strani.

 

     Urškin dan je popolnoma drugačen od njenih vrstnikov, saj že navsezgodaj začne s treningom, ki traja do 60 minut. Po treningu sledi pouk. Ko je pouka konec, Urško čaka učenje in domače naloge. Ponovno sledi trening, ki traja do 120 minut. Tako je vsak dan. Veliko stvarem, ki jih počnejo njeni vrstniki, se mora Urška odreči, a ji ni žal, saj številni dosežki poplačajo ves njen trud.

     Njen največji dosežek je bronasta medalja s prvenstva Slovenije v dvorani v krožnih tekih z Dunaja. V njeni bogati zbirki najdemo še zlato medaljo 6. atletskega mitinga »Zvezde prihodnosti« z Bleda, zlato medaljo iz mnogoboja in jesenskega krosa na Brezovici, srebrno medaljo 19. teka Veronike Deseniške iz Kočevja, srebrno medaljo iz šolskega športnega tekmovanja v teku na 300 m, srebrno medaljo v teku na 600 m iz Šentjerneja na Dolenjskem, bronasto medaljo iz mnogoboja v Brežicah in še bi lahko naštevali. Na vse dosežke je Urška zelo ponosna in hvaležna staršem in trenerki za vso podporo.

 

     Na tvoje dosežke smo ponosni tudi učitelji in učenci PŠ Struge. Urška, hvaležni smo ti, da si s svojo skromnostjo in trudom vzor svojim vrstnikom. Upam, da bo tvoja tiha želja, da bi se ti pridružil še kakšen športnik z naše šole uslišana; vse to pa bi bilo možno, če bi imeli boljše pogoje za treninge. Na tvoji življenjski poti ti želimo, da ostaneš skromna, poštena, uspešna in nasmejana.

 

 

Karmen Perko, učiteljica

 

Dostopnost