Kot smo že pisali, so se učenci naše šole pod vodstvom učiteljic Eme Zajc in Dragice Volek v okviru projekta Odgovorno s hrano, v soboto, 11. marca 2017, udeležili sejma Altermed v Celju, kjer so predstavljali jabolčni kruh oziroma potico, ki je nekoč veljala za pravo sladico. Predstavitev smo naslovili s pomenljivim naslovom Sladica nekoč. Učenke 7. (Ajda Erčulj, Maja Marolt, Urška Novak in Eva Starič) in učenca 9. razreda (Sara Blatnik in Ožbej Rebolj) so s svojim nastopom v folklornih oblačil in petjem predstavljali ne samo sladico, temveč tradicijo in vrednote naše doline in s tem navdušili obiskovalce in komisijo, ki nam je za našo idejo, jed, predstavitev in sporočilnost podelila ZLATO PRIZNANJE.

Omenim naj, da smo bili do sedaj na sejmu Altermed kot šola uspešni že 6. leto zapored (6 zlatih priznanj), kar je potrditev, da delamo dobro in v pravi smeri, da povezujemo šolske projekte s tradicijo, kar bogati našo zavest in nam daje veliko motivacije za nadaljnjo delo.

Učencem je udeležba na sejmu Altermed bogata izkušnja, ki jim bo ostala v lepem spominu na osnovnošolske dni. Poleg tega nas je letos na sejmu obiskal predsednik vlade Republike Slovenije gospod Miro Cerar in nas pohvalil, kar si štejemo v veliko čast.

Menimo, da s tovrstnim udejstvovanjem veliko pripomoremo k promociji naše doline in na ta način približamo naše kraje in tradicijo ljudem širne Slovenije.

Ema Zajc,koordinatorica projekta

 

 

Dostopnost